24/07/2024
17.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ismail Kadare, do të shpallet qytetar nderi I Tetovës

 • Propozimi që shkrimtari I njohur shqiptar Ismail kadare të
  shpallet qytetar nderi i Tetovës, morri mbështetjen në këshillin e
  komunës së Tetovës. Në seancën e sotme, këshilltarët
  unanimisht , respektiisht 31 këshilltarët votuan pro këtij
  vendimi.Por, në seancë nuk është bërë e ditur se kur do t`I jepet
  çmimi shkrimtarit shqiptarët, por vetëm u fol për personalitetin e
  tij dhe rëndësinë që përfaqëson ai.
  Lidhur me propozimin vërjetje kishin këshilltarët e Lidhjes
  Sociaol Demokrate të Maqedonisë të cilët kërkuan që në të
  ardhmen qytetar nderi të shpallen edhe personalitete maqedonas,
  duke u thirrur në ambientin multietnik në Tetovë.Kurse,
  këshilltarët e VMRO-DPME-së, thanë se kanë përpiluar listë me
  emra që do të prezantohen në të ardhmen të cilët janë
  personalietet maqedonase dhe emritojnë të shpallen qytetar
  nderi./Tv Koha/

Të fundit