28/11/2023
4.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Zyrtarët e BDi-sw nesër raportojnë para kryesisë

 • Neswr BDI ka thirrur mbledhjen e llogaridhënies së zyrtarëve të partisë në nivel
  qendror dhe atë lokal. Zëdhënësi i integristëve Bujasr Osmani tha se përveç
  ministrave, llogari para kryesisë së Këshillit të Përgjithshëm do të japin edhe
  funksionarët tjerë, përfshi edhe krerët e komunave.Burime nga strukturat partiake
  brenda BDI-së thonë se të shtunën presin një mbledhje maratonike, pasi sipas tyre
  do të shqyrtohet dhe analizohet hë për hë puna e çdo funksionari, duke filluar nga
  zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi dhe gjithë të tjerët.Nuk dihet nëse epilogu
  i kthimit në funksion të organeve partiake do të jetë shkarkimi i ministrave të
  caktuar, përkatësisht plotësimi i kërkesave të grupit të zjarrit. Ajo që mësohet është
  se kreu i integristëve do të shpalos planin e llogaridhënies, ndërsa nuk përjashtohet
  mundësia që mbledhja e parë të kalon edhe pa pasoja për anëtarët e ekzekutivit, të
  cilët sipas grupit të zjarrit kanë ngelur në klasë. Llogaridhënia ishte njëra ndër
  kërkesat kyçe të grupit të zjarrit. Gjatë javës ministrat dhe zëvendësministrat kanë
  përgatitur raport për punën e tyre të cilin do ta dorëzojnë para kreut të partisë,
  ndërsa anëtarët e Këshillit të Përgjithshëm do të debatojnë për pikat nga e raportit
  dhe do të konstatojnë gjendjen faktike me pretendimet apo rezultatet nga raporti.
  Më 15 tetor Këshilli i Përgjithshëm zgjodhi për nënkryetarë të partisë: Izet
  Mexhitin, Bajram Rexhepin, Arbër Ademin dhe Arbana Pashollin, për Sekretar të
  përgjithshëm – Faton Ahmetin, Sekretar organizativ – Blerim Bexhetin dhe
  Sekretare për përfaqësim gjinor – Saranda Imerin. U zgjodhën edhe anëtarët e rinj
  të Këshillit të Përgjithshëm, Këshillit Mbikëqyrës dhe Këshillit Kombëtar./Tv Koha/

Të fundit