27/05/2024
18.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kallëzim penal kundër dy policëve në Maqedoni, pezullohen nga vendi i punës

Departamenti për Kontroll të Brendshëm, Hetime Penale dhe Standarde Profesionale pranë MPB-së, në Prokurorinë Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, ka bërë kallëzim penal kundër M.I. dhe K.S, zyrtarë policor në stacionin policor të kalimit kufitar Bllacë e Poshtme në Qendrën Rajonale për Çështje Kufitare Veri për shkak të ekzistimit të shkaqeve të dyshimit për veprën penale “punë e papërgjegjshme në detyrën zyrtare”.

“Më datë 31.01.2024 dhe 05.02.2024, i kallëzuari i parë M.I, ka evidentuar personat që janë shtetas të Republikës së Turqisë të cilët nuk kanë hyrë në vendkalimin kufitar dhe që nuk kanë qenë të pranishëm në pikën kufitare ato ditë. I kallëzuari i dytë K.S, shef turni, nuk ka mbikëqyrur punën e të paditurit të parë dhe në këtë mënyrë ka lejuar që personat të rregullojnë qëndrimin e tyre në vend pavarësisht se si të huaj kanë tejkaluar afatin e lejuar të qëndrimit sipas rregulloreve ligjore”.

“Departamenti i Kontrollit të Brendshëm, Hetimeve Penale dhe Standardeve Profesionale do të paraqesë propozim për fillimin e procedurës për përcaktimin e përgjegjësisë disiplinore dhe do të vendosë masa të detyrueshme për largimin e personave të emëruar nga vendi i punës dhe nga ministria deri në përfundimin e procedurës disiplinore”, thonë nga MPB.

Të fundit