13/07/2024
24.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Këshilli i Ambasadorëve: BE-ja të mos kushtëzojë fillimin e negociatave me miratimin e ndryshimeve kushtetuese në RMV

Nga Këshilli i Ambasadorëve kanë reaguar në lidhje me propozimin francez për heqjen e vetos bullgare ndaj Maqedonisë së Veriut. Këshilli i Ambasadorëve konsideron se propozimi francez nuk duhet të kushtëzoje hapjen e negociatave aderuese për Maqedoninë e Veriut me ndryshime kushtetuese.

“Këshilli konsideron se Komisioni Evropian duhet ta drejtoj mekanizmin për implementimin e Kornizës negocuese dhe jo Sofja. Në këtë mënyrë do të zvoglohet mundësia e blkodavate të shpeshta gjatë procesit të integrimit nga të cilat më së shumti dëm patën qytetarët e Maqedonisë. Këshilli i Ambasadorëve shpreson dhe pret BE të ketë ndjejnë të konsiderueshme të vlerësimit të realitetit politik në Maqedoninë e Veriut që të mos e kushtëzojë fillimin e bisedimeve me ndryshimet kushtetuese por që një procedurë e këtillë ta planifikojë atëherë kur këtë do ta mundësojnë kushtet politike dhe shoqërore”, thuhet mes tjerash në reagim.

Të fundit