19/05/2024
15.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Këshilli i OKB-së për të Drejtat e Njeriut do të diskutojë për situatën në Maqedoni

Grupi punues i Rishikimit Universal Periodik (RUP) i Këshillit për të Drejtat e Njeriut të Kombeve të Bashkuara (OKB), sot në takimin në Gjenevë, për herë të katërt do t’i shqyrtojë të dhënat për gjendjen e të drejtave të njeriut në Maqedoninë e Veriut.

“Maqedonia e Veriut është një nga 14 vendet që duhet të shqyrtohet nga grupi punues i RUP-së gjatë seancës së ardhshme, e cila do të mbahet nga 29 prilli deri më 10 maj. Rishikimi i parë, i dytë dhe i tretë i RUP-së për Maqedoninë e Veriut u mbajtën përkatësisht në maj 2009, janar 2014 dhe janar 2019”, njoftojnë nga Zyra e OKB-së në Shkup.

Grupi i Punës për RUP përbëhet nga 47 shtete anëtare të Këshillit të të Drejtave të Njeriut, secili nga 193 shtetet anëtare të OKB-së mund të marrë pjesë në shqyrtimin e vendit.

RUP është një proces që përfshin një rishikim periodik të të dhënave mbi situatën e të drejtave të njeriut në të 193 vendet anëtare të OKB-së.

Të fundit