25/07/2024
22.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kovaçevski thotë se Mickoski nuk është deputet, kështu që nuk ka rëndësi të flitet për amendamentet kushtetuese.

Kryetari i VMRO-DPMNE-së nuk është deputet, kështu që nuk është e rëndësishme të flitet për amendamentet kushtetuese dhe shpesh herë i ndryshon qëndrimet e tij, tha sot kryeministri Dimitar Kovaçevski.

Duhet të fillojë procedura për ndryshime kushtetuese, vlerësoi Kovaçevski dhe shprehu besimin se Kuvendi ka kapacitete demokratike për këtë proces.

– Kryetari i VMRO-DPMNE-së nuk është deputet, kështu që është e parëndësishme të flitet për atë çështje dhe shumë shpesh i ndryshon qëndrimet. Fillimisht tha se e përkrah marrëveshjen me kryeministrin bullgar në atë kohë, pastaj nuk e përkrah, pastaj me kryeministrin Petkov tha se i përkrah ndryshimet kushtetuese, pastaj tha se nuk e përkrah atë, pastaj tha se nëse ka ndonjë nga deputetët e tij votuan për amendamentet kushtetuese ai do të jepte dorëheqjen, kështu që ai mori deklarata të noterizuara para deputetëve se nuk do të votojnë, pastaj tha se ne i mbështesim amendamentet kushtetuese, por sipas modelit kroat, dhe pas tre ditësh përsëri tha se i bëjnë nuk mbështesin amendamentet kushtetuese, tha Kovaçevski.

Ai ka theksuar se tashmë janë shpallur anëtarët e Komisionit për përgatitjen e amendamenteve, të cilët janë përfaqësues të partive politike dhe kjo do të bëhet me ekspertët që duhet të jenë pjesë e këtij Komisioni.

– Procesi do të fillojë dhe do të zhvillohet në Kuvend, tha kryeministri, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve pas vizitës së sotme në kompaninë “Levidiagro Dooel” në Koçan.

Të fundit