03/03/2024
8.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Lexohen transkriptet e bisedave dhe SMS-porosive në seancën gjyqësore për rastin “Monstra”

Me leximin e transkripteve të bisedave dhe SMS-porosive të cilat përfshijnë biseda nga 18 prilli i vitit 2012 filloi seanca e sotme gjyqësore për rastin “Monstra” lidhur me vrasjen e djemve dhe peshkatarit në Liqenin e Smilkovës. Bisedat zhvillohen midis personave të panjohur me personin e caktuar B.

Para fillimit të gjykimit, përfaqësuesi i të dëmtuarve informoi se dje ata patëm një takim me ministren e Drejtësisë Renata Deskovska, por asgjë nuk doli nga mbledhja.

Procesin gjyqësor e udhëheq gjykatësi Ognen Stavrev, ndërsa përfaqësues të akuzës janë Fatime Fetai dhe Gavrill Bubevski.

Për vrasjen e pesëfishtë te Liqeni i Smilkovcës më 12 prillit të vitit 2012, kur u vanë djemtë Kire Triçkovski, Filip Slavkovski, Cvetanço Atkovski, Aleksandar Naqevski dhe peshkatari Borçe Stefanovski, me burgim të përjetshëm u dënuan Alil Demiri, Afrim Ismailoviq, Agim Ismailoviq, Fejzi Aziri, Haki Aziri dhe Sami Luta.

Gjykata Supreme në dhjetor të vitit 2017 i shfuqizoi aktvendimet, i liroi nga paraburgimi të dënuarit Agim Ismailoviq, Haki Azirin, Sami Lutën dhe Fejzi Azirin dhe u caktoi masë kujdesi. Pas shfuqizimit të aktvendimeve, rastin “Monstra” e mori PSP-ja dhe lënda është kthyer sërish në gjykim. ls/

Të fundit