21/07/2024
27.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

LSM për pagat e punëtorëve, deklaratat e Besimit, të pamatura

Lidhja e sindikatave të Maqedonisë reagon ndaj deklaratës së ministrit të financave, Fatmir Besimi, se të punësuarit të presin për rritjen e rrogave deri në vitin 2024. LSM vlerësoi se deklarata e Besimit se nëse rriten rrogat e punëtorëve tani, do të ketë implikime ndaj inflacionit, është i pamatur.

“Deri kur me politika të këtilla të Qeverisë, punëtorët nuk do të kenë as për bukë as për thërrmija buke, ndërsa funksionarët për ëmbëlsira dhe deri kur punëtorët do t’i tolerojnë funksionarët e këtillë! Nuk ka shtet në Evropë dhe në botë ku funksionarët i kanë rritur rrogat e tyre për 78 për qind, ndërkaq rritja e vetme për punëtorët është vetëm orari i punës dhe atë për 78 për qind.”, thuhet në kumtesë.
LSM bën thirrje punëtorët masivisht t’u bashkëngjiten aktiviteteve të sindikatave në periudhën në vijim, duke cekur se “vetëm së bashku mund të luftojmë për të drejtat tona të punëtorëve”.

Të fundit