28/05/2024
20.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Maqedoni, më 10 korrik skadon afati për regjistrimin e nxënësve në konvikte për vitin akademik 2023/2024

Të hënën (10 korrik) është afati i fundit për regjistrimin e nxënësve të regjistruar në vitin e parë, të dytë, të tretë dhe të katërt për pranim në konviktet publike të nxënësve për vitin shkollor 2023/2024.

Nxënësit që aplikojnë për konkursin e MASH-it duhet të plotësojnë aplikacionin elektronik të postuar në portalin e internetit http://e-uslugi.mon.gov.mk ose aplikimin në letër direkt në konviktin e nxënësve.

Sipas konkursit për pranimin e nxënësve në konviktet publike për nxënës në vend për vitin shkollor 2023/2024, të shpallur nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, për strehim dhe ushqim për nxënësit e shkollave të mesme janë gjithsej 2.537 vende të lira, në 14 konvikte për nxënës në Shkup, Manastir, Veles, Gostivar, Kavadar, Kumanovë, Kratovë, Kriva Pallankë, Makedonski Brod, Ohër, Sveti Nikollë, Strumicë, Strugë dhe Shtip.

Lista e nxënësve të pranuar do të publikohet në faqen e Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës, si dhe në tabelën e shpalljeve të konviktit, jo më vonë se data 19 korrik 2023.

Nxënësit që do të pranohen për akomodim dhe ushqim në shtëpi, do të paguajnë shpenzimet e transportit nga-në vendbanimin e përhershëm.

Të fundit