14/06/2024
21.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Maqedoni: Ministria e Shëndetësisë hap llogari për donacione për përballje me Covid-19

Ministria e Shëndetësisë përmes një kumtese iu falënderua të gjithëve që deri më tani me donacione të parave dhe mallrave dhanë mbështetje në përpjekjet e institucioneve për ballafaqimin me gjendjen me Covid-19 në vend.

Duke i pasur parasysh pyetjet e shumta dhe interesimin për donacione, Ministria, siç theksohet, ka hapur llogari për donacione.

Për ndihmë të drejtpërdrejtë financiare në donacione me para për blerjen e mallrave dhe shërbimeve të nevojshme për mbrojtjen e popullatës në Republikën e Maqedonisë së Veriut nga koronavirusi fondet mund të paguhen në:

Në denarë:

Llogaria nr. 1900100434 785 K2;
Depozitues në: BPRM
Shifra e të ardhurave 744311;
Programi nr. 10;
Qëllimi i dërgesës: “ndihmë financiare – KOVID19”.

Në dollarë amerikanë
Correspondent bank details:
CITIBANK NA NEW YORK
Address: 111 WALL STREET NEW YORK
NY 10043
SWIFT BIC: CITI US 33

Bank details:
NATIONAL BANK OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA
Address: Bl. „Kuzman Josifovski Pitu” nr. 1
1000 Skopje
Republic of North Macedonia
SWIFT: NBRM MK 2X

Final beneficiary:
IBAN: MK07100701000006669
Name: Ministria e shëndetësisë
Details of payment (:70):

Në euro:

Correspondent bank details:
DEUTSCHE BUNDESTBANK ZENTRALE
Address:
Wilhelm Epstein Strasse 14,
Frankfurt am Main
GERMANY
SWIFT BIC: MARK DE FF

Bank details:
NATIONAL BANK OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA
Address: Bl. „Kuzman Josifovski Pitu” br. 1
1000 Skopje
Republic of North Macedonia
SWIFT BIC: NBRM MK 2X

Final beneficiary:
IBAN: MK07100701000006669
Name: Ministria e Shëndetësisë
Details of payment:

“Për të gjithë individët ose kompanitë e interesuara për të dhuruar pajisje mbrojtëse, pajisje mjekësore ose pajisje ndihmëse mjekësore ose materiale, si dhe çfarëdo mjete të tjera, mallra dhe shërbime të cilat janë të nevojshme për t’u ballafaquar me koronavirusin, këtë mund ta bëjnë në bashkëpunim të drejtpërdrejtë me përgjegjësit nga Ministria e Shëndetësisë. Për këtë qëllim, Ministria e Shëndetësisë ka përgatitur një listë të përparësive për furnizime që mund të kërkohen përmes email adresës së personit përgjegjës: [email protected]. Këtu mund të merren udhëzimet specifike mbi procedurën e dhurimit”, thuhet në njoftim.

Të fundit