26/09/2023
25.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pasiguria me koronavirusin po vazhdon, numri i të infektuarve po rritet, ndërsa kulmi pritet për një muaj

Ministria e Shëndetësisë përmes një kumtese iu falënderua të gjithëve që deri më tani me donacione të parave dhe mallrave dhanë mbështetje në përpjekjet e institucioneve për ballafaqimin me gjendjen me Covid-19 në vend.

Duke i pasur parasysh pyetjet e shumta dhe interesimin për donacione, Ministria, siç theksohet, ka hapur llogari për donacione.

Për ndihmë të drejtpërdrejtë financiare në donacione me para për blerjen e mallrave dhe shërbimeve të nevojshme për mbrojtjen e popullatës në Republikën e Maqedonisë së Veriut nga koronavirusi fondet mund të paguhen në:

Në denarë:

Llogaria nr. 1900100434 785 K2;
Depozitues në: BPRM
Shifra e të ardhurave 744311;
Programi nr. 10;
Qëllimi i dërgesës: “ndihmë financiare – KOVID19”.

Në dollarë amerikanë
Correspondent bank details:
CITIBANK NA NEW YORK
Address: 111 WALL STREET NEW YORK
NY 10043
SWIFT BIC: CITI US 33

Bank details:
NATIONAL BANK OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA
Address: Bl. „Kuzman Josifovski Pitu” nr. 1
1000 Skopje
Republic of North Macedonia
SWIFT: NBRM MK 2X

Final beneficiary:
IBAN: MK07100701000006669
Name: Ministria e shëndetësisë
Details of payment (:70):

Në euro:

Correspondent bank details:
DEUTSCHE BUNDESTBANK ZENTRALE
Address:
Wilhelm Epstein Strasse 14,
Frankfurt am Main
GERMANY
SWIFT BIC: MARK DE FF

Bank details:
NATIONAL BANK OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA
Address: Bl. „Kuzman Josifovski Pitu” br. 1
1000 Skopje
Republic of North Macedonia
SWIFT BIC: NBRM MK 2X

Final beneficiary:
IBAN: MK07100701000006669
Name: Ministria e Shëndetësisë
Details of payment:

“Për të gjithë individët ose kompanitë e interesuara për të dhuruar pajisje mbrojtëse, pajisje mjekësore ose pajisje ndihmëse mjekësore ose materiale, si dhe çfarëdo mjete të tjera, mallra dhe shërbime të cilat janë të nevojshme për t’u ballafaquar me koronavirusin, këtë mund ta bëjnë në bashkëpunim të drejtpërdrejtë me përgjegjësit nga Ministria e Shëndetësisë. Për këtë qëllim, Ministria e Shëndetësisë ka përgatitur një listë të përparësive për furnizime që mund të kërkohen përmes email adresës së personit përgjegjës: sandra.velovska@zdravstvo.gov.mk. Këtu mund të merren udhëzimet specifike mbi procedurën e dhurimit”, thuhet në njoftim.Ministria e Shëndetësisë përmes një kumtese iu falënderua të gjithëve që deri më tani me donacione të parave dhe mallrave dhanë mbështetje në përpjekjet e institucioneve për ballafaqimin me gjendjen me Covid-19 në vend.

Duke i pasur parasysh pyetjet e shumta dhe interesimin për donacione, Ministria, siç theksohet, ka hapur llogari për donacione.

Për ndihmë të drejtpërdrejtë financiare në donacione me para për blerjen e mallrave dhe shërbimeve të nevojshme për mbrojtjen e popullatës në Republikën e Maqedonisë së Veriut nga koronavirusi fondet mund të paguhen në:

Në denarë:

Llogaria nr. 1900100434 785 K2;
Depozitues në: BPRM
Shifra e të ardhurave 744311;
Programi nr. 10;
Qëllimi i dërgesës: “ndihmë financiare – KOVID19”.

Në dollarë amerikanë
Correspondent bank details:
CITIBANK NA NEW YORK
Address: 111 WALL STREET NEW YORK
NY 10043
SWIFT BIC: CITI US 33

Bank details:
NATIONAL BANK OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA
Address: Bl. „Kuzman Josifovski Pitu” nr. 1
1000 Skopje
Republic of North Macedonia
SWIFT: NBRM MK 2X

Final beneficiary:
IBAN: MK07100701000006669
Name: Ministria e shëndetësisë
Details of payment (:70):

Në euro:

Correspondent bank details:
DEUTSCHE BUNDESTBANK ZENTRALE
Address:
Wilhelm Epstein Strasse 14,
Frankfurt am Main
GERMANY
SWIFT BIC: MARK DE FF

Bank details:
NATIONAL BANK OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA
Address: Bl. „Kuzman Josifovski Pitu” br. 1
1000 Skopje
Republic of North Macedonia
SWIFT BIC: NBRM MK 2X

Final beneficiary:
IBAN: MK07100701000006669
Name: Ministria e Shëndetësisë
Details of payment:

“Për të gjithë individët ose kompanitë e interesuara për të dhuruar pajisje mbrojtëse, pajisje mjekësore ose pajisje ndihmëse mjekësore ose materiale, si dhe çfarëdo mjete të tjera, mallra dhe shërbime të cilat janë të nevojshme për t’u ballafaquar me koronavirusin, këtë mund ta bëjnë në bashkëpunim të drejtpërdrejtë me përgjegjësit nga Ministria e Shëndetësisë. Për këtë qëllim, Ministria e Shëndetësisë ka përgatitur një listë të përparësive për furnizime që mund të kërkohen përmes email adresës së personit përgjegjës: sandra.velovska@zdravstvo.gov.mk. Këtu mund të merren udhëzimet specifike mbi procedurën e dhurimit”, thuhet në njoftim.Ministria e Shëndetësisë përmes një kumtese iu falënderua të gjithëve që deri më tani me donacione të parave dhe mallrave dhanë mbështetje në përpjekjet e institucioneve për ballafaqimin me gjendjen me Covid-19 në vend.

Duke i pasur parasysh pyetjet e shumta dhe interesimin për donacione, Ministria, siç theksohet, ka hapur llogari për donacione.

Për ndihmë të drejtpërdrejtë financiare në donacione me para për blerjen e mallrave dhe shërbimeve të nevojshme për mbrojtjen e popullatës në Republikën e Maqedonisë së Veriut nga koronavirusi fondet mund të paguhen në:

Në denarë:

Llogaria nr. 1900100434 785 K2;
Depozitues në: BPRM
Shifra e të ardhurave 744311;
Programi nr. 10;
Qëllimi i dërgesës: “ndihmë financiare – KOVID19”.

Në dollarë amerikanë
Correspondent bank details:
CITIBANK NA NEW YORK
Address: 111 WALL STREET NEW YORK
NY 10043
SWIFT BIC: CITI US 33

Bank details:
NATIONAL BANK OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA
Address: Bl. „Kuzman Josifovski Pitu” nr. 1
1000 Skopje
Republic of North Macedonia
SWIFT: NBRM MK 2X

Final beneficiary:
IBAN: MK07100701000006669
Name: Ministria e shëndetësisë
Details of payment (:70):

Në euro:

Correspondent bank details:
DEUTSCHE BUNDESTBANK ZENTRALE
Address:
Wilhelm Epstein Strasse 14,
Frankfurt am Main
GERMANY
SWIFT BIC: MARK DE FF

Bank details:
NATIONAL BANK OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA
Address: Bl. „Kuzman Josifovski Pitu” br. 1
1000 Skopje
Republic of North Macedonia
SWIFT BIC: NBRM MK 2X

Final beneficiary:
IBAN: MK07100701000006669
Name: Ministria e Shëndetësisë
Details of payment:

“Për të gjithë individët ose kompanitë e interesuara për të dhuruar pajisje mbrojtëse, pajisje mjekësore ose pajisje ndihmëse mjekësore ose materiale, si dhe çfarëdo mjete të tjera, mallra dhe shërbime të cilat janë të nevojshme për t’u ballafaquar me koronavirusin, këtë mund ta bëjnë në bashkëpunim të drejtpërdrejtë me përgjegjësit nga Ministria e Shëndetësisë. Për këtë qëllim, Ministria e Shëndetësisë ka përgatitur një listë të përparësive për furnizime që mund të kërkohen përmes email adresës së personit përgjegjës: sandra.velovska@zdravstvo.gov.mk. Këtu mund të merren udhëzimet specifike mbi procedurën e dhurimit”, thuhet në njoftim.Dje janë konfirmuar 26 raste të reja me virusin korona, prej të cilëve një në Dibër, 19 në Shkup, tre në Kumanovë,një në Prilep, një në Tetovë dhe një në Kriva Pallankë, me çka numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve është 285 persona. Për fat të keq, sot ka edhe një rast të vdekjes, ai është pacienti 79-vjeçar nga Dibra, i diagnostikuar më 23 mars, i hospitalizuar më 25 mars dhe i cili kishte komorbiditet. Deri më tani raste të konfirmuara ka në Dibër, Shkup, Shtip, Gostivar, Ohër, Kavadar, Kumanovë, Prilep, Veles, Tetovë, Strugë, Manastir, Strumicë, Gjevgjeli dhe Kriva Pallankë.

Në Klinikën për Sëmundje Infektive, potencoi ministri, janë pranuar tetë pacientë të rinj dhe tani ka gjithsej 47 të hospitalizuar prej të cilëve tre janë vendosur në ventilim mekanik të moshës prej 50, 63 dhe 67 viteve, ndërsa në mbështetje oksigjeni janë nëntë pacientë të tjerë, ndërsa gjendja është stabile e pacientëve në të gjitha qytetet tjera.

“Kulmin e koronavirusit në shtet e presim për një muaj, në fund të muajit prill. Këto janë vlerësimet e epidemiologëve në pajtim me rritjen e numrit të pacientëve, por edhe në pajtim me masat që u vendosën në periudhën e fundit, para së gjithash në kufizimet e lëvizjes, në kufizimin e kontakteve sociale”, theksoi ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe.

Sipas tij se masat deri më tani të zbatuara janë të mjaftueshme dhe se ora policore, lëvizja e plotë e lëvizjes, kufizimi i lëvizjes së personave më të rritur se 67 vjet dhe mospërzierja e tyre me personat e moshës 18 vjeçare është diçka që presin të japin rezultate.

“Sinqerisht shpresoj se këto masa praktikisht do të japin rezultat në kuptim të kësaj dhe në periudhën që vijon të mos kemi rritje eksponenciale të numrit të pacientëve, por në mënyrë lineare dhe më pas ai numër të zvogëlohet”, shtoi Filipçe, duke u përgjigjur në pyetje të gazetarëve pas konferencës për shtyp në Qeveri.

Ai informoi edhe për një pikë testimi në Poliklinikën Çair, ndërsa prej të mërkurës edhe pika e testimit në Poliklinikën Idadia, ndërsa në ditët në vijim në të gjitha qytetet tjera përveç se në pikat e testimit për marrjen e strishove në qendrat për shëndet publik sipas madhësisë së qytetit do të ketë edhe një ose dy pika testimi në kuadër të Shtëpisë së Shëndetit, ku punonjës shëndetësorë do t’i marrin materialet dhe do t’i dërgojnë për testim në laboratorin e Institutit për Shëndet Publik. sn/

Të fundit