24/07/2024
27.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

“Maqedonia është greke dhe nuk ka kompromis” – Kjo është {video} nga “Zlatna Zora” në të cilën mburren se kanë hequr fotografi maqedonase.

Fotografitë maqedonase nuk mund të varen në Greqi, veçanërisht fotografitë e personaliteteve si Sergej Andreevski, të cilat minojnë historinë greke, thuhet në një pjesë të videos së publikuar në YouTube.

Videoja përfshin gjithashtu foto dhe postime nga profili i artistit në Facebook, për të cilat anëtarët e Zlatna Zora thonë se tregojnë se artistja “sfidon karakterin grek të vendit tonë”.

E njëjta gjë thuhet edhe në posterat që pjesëtarët e maskuar të Zlatna Zorës, të cilët e ndërprenë ekspozitën e artistit maqedonas dhe i hoqën nga muri pikturat e tij, i ngjitën në hyrje të galerisë.

“Ndalohet reklamimi apo dhënia e parave në hapësira publike me para nga qytetarët grekë për organizata apo persona si Sergej Andreevski, të cilët minojnë historinë greke, dhurojnë simbolet tona kombëtare dhe miratojnë krimet kundër grekëve”, thuhet në poster.

Në videon e publikuar të të ashtuquajturit “Fronti i Rinisë – Zlatna Zora” pretendojnë se “Zlatna Zora vulosi ekspozitën e Shkupit në Kalamaria”, komentojnë se nuk pranojnë asnjë kompromis për “karakterin grek të Maqedonisë”, se ai është një “tallje e dukshme dhe fyerje e ndjenjës kombëtare të maqedonasve”, dhe atyre iu desh të “ndërhynin” dhe mbi të gjitha t’u dërgonin mesazh autoriteteve greke se “provokime të tilla nuk mbeten pa përgjigje”.

Për incidentin ka reaguar edhe MPJ e Maqedonisë. Është njoftuar edhe Konsullata e Përgjithshme e Maqedonisë së Veriut në Selanik dhe Ambasada në Athinë, të cilat menjëherë kanë hyrë në kontakt të drejtpërdrejtë me autoritetet kompetente të Greqisë, ndërsa për incidentin është njoftuar edhe Ministria e Punëve të Jashtme greke.

Gjatë ditës së sotme në MPJ është thirrur ambasadorja greke Sofia Filippidou dhe pritshmëritë nga fqinji ynë që të gjitha masat për zbulimin dhe ndjekjen penale të autorëve të trajtohen zyrtarisht.

Të fundit