13/07/2024
24.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mariçiq-Rosval: Është më e nevojshme që Maqedonia e Veriut të mbetet në rrugën evropiane

Procesi i integrimeve evropiane, ndihma dypalëshe zhvillimore që Suedia i jep Maqedonisë së Veriut dhe qëllimet strategjike të dy vendeve ishin tema e bisedës në takimin e sotëm të zv. kryeministrit për Çështje Evropiane, Bojan Mariçiq, me ministrin suedez për BE dhe Bashkëpunimi Nordik, Jesika Rosval.

Nga Sekretariati për Çështje Evropiane njoftojnë se Mariçiq theksoi në takim se vizita në Rosval gjatë presidencës suedeze të Këshillit të Bashkimit Evropian është e një rëndësie të madhe politike për vendin tonë, duke treguar se përkushtimi i Suedisë për zgjerimin e BE-së është e rëndësishme dhe për progresin tonë në procesin e negociatave.

Bashkëbiseduesit vlerësuan se Suedia në vazhdimësi e mbështet rrugën evropiane të Maqedonisë së Veriut dhe ka një rol të madh në përparimin e agjendës së reformave, por se tani është më e nevojshme që Maqedonia e Veriut të mbahet në rrugën evropiane.

“Suedia është partneri ynë i vlefshëm, mbështetës politik, zhvillim dhe financiar në rrugën drejt BE-së. Mbështetja e vazhdueshme që Suedia i jep vendit tonë në procesin e integrimit evropian dëshmon rëndësinë e aleancës dhe partneritetit mes dy vendeve”, tha Mariçiq.

Rosval theksoi se Suedia vazhdon të ofrojë mbështetje të vazhdueshme në rrugën evropiane të Maqedonisë së Veriut, përmes arritjes së qëllimeve të përcaktuara me Strategjinë për Bashkëpunim në Reforma 2021-2027, por se është në dorën tonë të zbatojmë detyrat dhe detyrimet e brendshme që dalin nga Korniza Negociatore, me konsensus të përbashkët rreth çështjes së perspektivës evropiane./Telegrafi/

Të fundit