18/05/2024
22.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Masë e përkohshme mbi certifikatat me përkatësi kombëtare

Gjykata Kushtetuese ka vendos të zbaton procedurë për vlerësimin e kushtetutshmërisë së vendimit të ministrit Krenar Lloga për saktësimin e përkatësisë kombëtare në certifikatat e lëshuara nga Evidenca amë. Jo zyrtarisht vendi i kushtetueses ka qenë 5 me 2 në dëm të vendimit të Llogës. Masa e përkohshme nënkupton se deri ne sjelljen e një vendimi të plotfuqishëm, Librat amë nuk do te mund të lëshojnë certifikata të lindjes/vdekjes dhe martesore me përkatësinë kombëtare në të. Vendimi i kushtetueses ka për bazë vonesën e Sekretariatit për legjislacion në kuadër të Qeverisë për ta dërguar vendimin për publikim në Gazetën Zyrtare brenda afatit ligjor prej 7 ditëve. /Adrian Kerimi

Të fundit