03/03/2024
7.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

MASH me rekomandime deri tek institucionet arsimore për koronavirusin

Udhëzime të hollësishme se si të mbrohen nxënësit, studentët dhe stafi nga infeksioni i mundshëm me koronavirus, u janë dorëzuar shkollave, universiteteve, institucioneve publike shkencore dhe arsimore.

Nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës njoftojnë se institucionet arsimore udhëzohen që të shtyjnë ekskursionet e planifikuara në Itali, ndërsa sa më shpejt të jetë e mundur me telefon ose të japin në mënyrë elektronike informacionin nga i gjithë stafi i tyre, nxënësit dhe studentët nëse kanë udhëtuar në dy javët e fundit apo jetojnë me dikë që ka udhëtuar për në Lombardi, Veneto, Emilia Romania dhe Piemonte në Itali, si dhe në Kinë, Hong Kong, Iran, Japoni, Makau, Filipine, Republika e Koresë, Singapor dhe Tajvan.

“Personat të cilët e konfirmojnë këtë, nuk duhet të vijnë në punë ose të ndjekin mësime derisa të marrin udhëzime ose këshilla adekuate për hapat e ardhshëm, që do të duhet të ndërmarrin në varësi prej situatës dhe planit të institucioneve kompetente shëndetësore dhe qeverisë”, njoftojnë nga MASH.

Nga autoritetet e shkollës, universiteteve, institucioneve dhe institucionet publike arsimore, si dhe të gjitha institucionet e tjera arsimore u kërkohet të ngrisin nivelin e higjienës në nivelet më të larta, në të gjitha fushat ku ka frekuencë të lartë të njerëzve.MIA. bs/

Të fundit