23/05/2024
12.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Merret vendimi ekstrem, Firence ndalon dhënien me qira të rezidencave për turistët

Në Firence, një nga qytetet historike dhe turistike të Italisë, është ndërprerë për të ardhmen vlerësimi i rezidencave në qendër të qytetit në kuadër të aplikacionit për qira afatshkurtër të akomodimit, i cili në përgjithësi është i destinuar për turistët.

Një vendim interesant është marrë për rezidencat në Firence, djepin e Rilindjes, që është destinacioni kryesor i miliona turistëve që vijnë në Itali.

Kryebashkiaku i Firences, Dario Nardella tha në një deklaratë se qiratë afatshkurtra në rezidencat në qendrën e qytetit historik të Firences, të cilat janë caktuar si zonë e veçantë nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (UNESCO), do të ndalen tani e tutje.

Presidenti Nardella deklaroi se masa e marrë nuk është prapavepruese dhe është e vlefshme nga 1 qershori.

Thuhet se 8500 shtëpi përdoren aktualisht në këtë mënyrë në qendrën historike të qytetit të Firences. Nga ana tjetër, qeveria e koalicionit të djathtë po punon gjithashtu për një projektligj që do të vendosë kufizime në tregun e qirave për pushime afatshkurtra në Itali.

Thuhet se qëllimi i projektligjit është të parandalojë që qiratë afatshkurtra të jenë joproporcionale me bizneset si hotelet që ofrojnë kapacitet lokal akomodues në turizëm, të ruajë cilësinë e strehimit në qendrat e qyteteve dhe të parandalojë që banorët vendas të ndikohen negativisht nga çmimi në tregun e banesave./A2CNN/

Të fundit