27/05/2024
12.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mickoski i gatshëm të ndihmojë në kohë krize, por jo para Këshillit ekonomik qeveritar

Kryetari i OBRM-PDUKM-së, Hristijan Mickoski, tha se nuk sheh nevojë të takohet me Këshillin Ekonomik në Qeveri, sepse siç tha, ai këshill është i përbërë nga të njëjtët njerëz të cilët i zgjidhin problemet me Kovid-19 dhe nuk kanë zgjidhur asgjë. Mickoski në “Studio 10” në TV 24 theksoi se është i gatshëm t’u ndihmojë qytetarëve dhe shtetin në përballjen me krizën energjetike.

“Nuk shoh arsye pse do të hyja në këtë skenar të shndërrimit të gjithë kësaj në treg, që është shumë serioz, sepse bëhet fjalë për të ardhmen e shtetit dhe të qytetarëve. Atëherë do të ishte më mirë të dilnim në një debat televiziv, pse të ulemi atje me pesëdhjetë apo tridhjetë veta që gjithsesi nuk kanë vendosur asgjë deri më tani, ata njerëz që ishin pro Kovidit janë pjesë e atij Këshilli Ekonomik dhe nëse është kështu se si i kanë zgjidhur gjërat, si po zgjidhim ne për Kovidin, vërtet nuk dua të humbas kohën e tyre dhe as timen dhe prandaj u thashë zgjidhni një ekip, unë jam i gatshëm t’ju ndihmoj”, tha Mickoski.

Nuk dua, siç tha, kjo të shndërrohet në politikëbërje dhe treg.

“Prandaj i thashë se kjo çështje duhet të zgjidhet, kjo nuk është garë e strategjisë së PR, kjo nuk është garë kotësia e së cilës është më e madhe. Unë që më 29 shtator kam kërkuar takim tek kryeministri Dimitar Kovaçevski, sot është 3 tetor, 5 ditë kanë kaluar, nga Dimitar Kovaçevski ende nuk kam marrë përgjigje, më fton Bytyqi në një trup i cili deri më tani nuk ka zgjidhur asgjë me sukses, pse këtë do ta kishte zgjidhur me sukses”, tha Mickoski.

Të fundit