21/04/2024
7.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Teuta Arifi nuk do të refuzojë nëse propozohet përsëri për kryetare të komunës së Tetovës !?

Kryetarja e Komunës së Tetovës, Teuta Arifi, e pyetur nga një gazetar për një mandat të ri, tha se partia do të vendosë nëse do ta nominojë atë, dhe nëse e propozojnë, ajo nuk do të thotë jo kandidaturës së tretë.!?

Për mua, është e rëndësishme të plotësoj dhe plotësoj detyrimet që janë ndërmarrë si punë për këtë term dhe është e rëndësishme për mua të punoj dhe t’i realizoj ato. Lidhur me kandidaturën, partia kryen analizat e saj, në fakt është detyra e partisë të vendosë se kush do të kandidojë. Unë kurrë nuk thashë jo kur më thanë se isha kandidati më i mirë për të fituar zgjedhje. Nëse do të kisha kërkuar, unë kurrë nuk kam pyetur, por sa i përket punës kam detyrimin të kryej këto përgjegjësi si kryetare e komunës, tha Teuta Arifi pas takimit të sotëm me ministrin Blagoj Bochvarski.

Lidhur me borxhet e mëdha të komunës, ajo theksoi se zgjidhja është në riprogramimin e procesit të ripagimit të fondeve të huazuara.

Politika jonë nuk ishte të shkojmë mbi atë nivel të huamarrjes, por ta mbajmë atë nivel dhe gjithashtu të punojmë dhe zbatojmë projekte. Trendi i përgjithshëm duhet të merret parasysh, përsa i përket borxheve dhe borxheve në të gjithë vendin dhe tendencat që janë në botë. Nga ai aspekt, është e rëndësishme për ne që të jemi pjesë e politikave më të gjera përsa i përket ndërtimit të politikave shtetërore drejt rivendosjes së borxheve. Do të ishte mirë dhe e rëndësishme për ne të gjenim programe se si të ri-programojmë borxhin e komunave që do të jepte një mundësi për zhvillim më të madh të komunës. Tetova ka numrin më të madh të të punësuarve në administratë dhe kjo nuk duhet nënvlerësuar kur po flasim në një kontekst më të gjerë për borxhet e komunës. Duhet të ketë një debat më të gjerë mbi statusin e të punësuarve jo vetëm në komunë por në të gjithë vendin, tha Arifi.

Kryetari i bashkisë informoi se bulevardi “Blagoja Toska” është afër fundit të pagesës së fondeve për shpronësim dhe depërtim.

Ne kemi përgatitjet e fundit për të filluar punën gjatë pranverës. Shpronësimi zgjati shumë. por qiramarrësit tashmë kanë informacion për të lënë ndërtesat për të shkuar në lëshimin e rrugës, tha Arifi.

Sipas saj, shtrirja e bulevardit “Vidoe Smilevski-Bato” është e përshtatshme për ngasje dhe ka ndriçim. Ai shtoi se trotuaret dhe disa detaje duhet të plotësohen kështu që do të ketë një promovim.

Të fundit