18/06/2024
18.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Në 24 orët e fundit ka pasur 23 zjarre, katër prej të cilave janë ende aktive

Sipas QMK-së, zjarret janë ende aktive në afërsi të fshatit Elovë në komunën e Studeniçanit të Shkupit, në afërsi të fshatit Melnicë të Komunës së Çashkës, pastaj zjarri në afërsi të Strugës – në mes të fshatrave Novosellë dhe Dolno Tateshi, dhe në komunën e Manastirit afër vendit të quajtur Tepsia. Numri më i madh i zjarreve, siç shihet nga raporti i QMK-së, dje janë regjistruar dhe intervenuar në Komunën e Prilepit – gjithsej pesë.

Gjatë ditës dhe natës së kaluar në territorin e vendit kanë ndodhur gjithsej 23 vatra zjarri në hapësirë ​​të hapur, njofton Qendra për Menaxhimin e Krizave (QMK) në raportin e mëngjesit.

Një helikopter policie ndërhyn për zjarrin që përfshiu së fundi atarin e fshatit Dorfulia, Komuna e Lozovës (foto ilustruese) / Foto: QMK

Nga zjarret, 19 janë shuar, por katër, siç bëjnë me dije nga QMK, janë ende aktive.

Bëhet fjalë për zjarre në afërsi të fshatit Elovë të komunës së Studeniçanit të Shkupit, ku digjet një pyll me kërcell të ulët, në fshatin Melnicë të Komunës së Çashkës, ku është përfshirë një pyll ahu. flakët, dhe zjarret në afërsi të Strugës – në mes të fshatrave Novosellë dhe Dollno – janë ende aktive.Tates dhe në Komunën e Manastirit në afërsi të vendit të quajtur Tepsia. Në këto dy zjarre digjet bimësia e ulët, pra bari i thatë.

Nga 19 zjarre të shuar në 24 orët e fundit, dy kanë qenë në Shkup, po aq në territorin e Komunës së Shtipit, tre në Manastir dhe një në komunën e Dollnenit, afër fshatit Zhitoshe.

Ndryshe, sipas raportit të QMK-së, dje janë regjistruar dhe intervenuar më së shumti zjarre në Komunën e Prilepit – gjithsej pesë. Përveç dy fshatrave në territorin e kësaj komune, bar i thatë digjej edhe te kompania “Bimfood”, fabrika “Çavle” dhe “Data Center” në qytetin e Prilepit.

Dje janë shuar tre zjarre në Kumanovë dhe Kumanovsko, një në Strumicë, në mes të fshatit Geçerli dhe Çanaklijë, dhe një zjarr ka rënë në afërsi të fshatit Zdunje të Gostivarskut.

Në të gjitha këto raste, d.m.th në vendet ku janë shuar zjarret, digjej bari i thatë, pylli me kërcell të ulët dhe vendgrumbullimi.

Të fundit