25/04/2024
7.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Në RMV shqiptarët dyfish të diskriminuar!

Shqiptarët që jetojnë në zona të Maqedonisë se Veriut ku nuk janë mbi 20 përqind e ku nuk gëzojnë të drejta kolektive si të tjerët, janë dyfish të diskriminuar. Ata nuk kanë mbështetje as institucionet lokale që drejtohen nga maqedonas por as nga partitë shqiptare. Rasti i Çashkës, ku kishte protesta për mësimin e gjuhës shqipe është një rast ti tillë. Këto vlerësime i dhanë profesori universitar Murat Aliu i cili nga është nga zona e Prilepit dhe Avni Tahiri, gazetar që është nga Velesi. Pra, po flasim për të njëjtin vend ku shqiptarët kanë pozita më të lartat shtetërore por diskriminimi ndaj tyre vazhdon të ndodhë në mënyrë permanente në gjitha format. Që në realitet kjo është pasqyra reale e multikulturalizmit dhe bashkëjetesës në Maqedoninë e Veriut ku të ashtëquajtur prindër dalin me orë të tëra protesojnë kundër bashkëmoshatarëve të fëmijëve të tyre që të mësojnë në gjuhën amtare, shkruan Zhurnal.

 

Të fundit