24/04/2024
8.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Sinani: Shqiptarët duhet të kenë 35 deputetë, por këtu është manipulimi (Foto)

Profesori dhe analisti, Arsim Sinani thotë se numri i deputetëve maqedon është i manipuluar dhe se duhet të kërkohet një hetim në këtë drejtim.

“Një analizë e thjeshtë tregon se nga 2.097.319 qytetar në total në Maqedoni V, nga 1.137.030 maqedonas (65 deputet). Nga 619.187 shqiptar (35 deputet). Nga 83.449 turq (5 deputet). Nga 24.759 sërb (1.4 deputet). Nga 18.163 boshnjak (1deputet). Problemi është kush janë 132.260 qytetar pa identitet kombëtar që prodhojnë (7 deputet). Dhe kush janë të tjerë pa identitet 24.260 (1.4deputet). Them se ka manipulim me këto numra dhe se lipset një hetim për tu sqaru kjo çështje, pasi kam përshtypje se aty shqiptarët dhe komunitet tjera dëmtohen”, është shprehur Sinani. (INA)

Të fundit