15/06/2024
22.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Në vendkalimet kufitare pa pritje të mëdha për hyrje dhe dalje nga shteti

Komunikacioni nl rrugët shtetërore po zhvillohet pandërprerë nëpër rrugë kryesisht të thata, me  intensiteti  mesatar në akset rrugore jashtë mjediseve urbane është mesatar. Në vendkalimet kufitare nga ana e Maqedonisë së Veriut, nuk ka pritje më të gjata për hyrje dhe dalje nga shteti.

LAMM rekomandon shpejtësi të adaptuar të lëvizjes, respektimin e sinjaleve të vendosura të komunikacionit e veçanërisht drejtim të kujdesshëm të automjetit, posaçërisht në rrugët nëpër gryka malore, ku ekziston mundësia e rrëshqitjes së dheut. Kjo vlen veçanërisht për akset rrugore Katllanovë – Veles, Mavrovë – Dibër – Strugë, Vinicë – Berovë dhe Koçan – Dellçevë.

Të fundit