14/06/2024
15.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Nëse tregtarët nuk ulin çmimet, do të pasojnë gjoba të rënda

Nëse tregtarët nuk respektojnë vendimet e qeverisë për uljen e çmimeve të makaronave dhe produkteve të qumështit, atëherë do të pasojnë gjoba të rënda, ka paralajmëruar Inspektorati Shtetëror i Tregut.

Kryeministri Kovaçevski dhe ministri Bekteshi sot kanë shpallur vendimet e Qeverisë për ngrirjen e çmimeve të makaronave dhe produkteve të qumështit.

Vendimet do të hyjnë në fuqi më 16 mars.

Apelojmë që të respektohen Vendimet, sepse në të kundërtën pa përzgjedhje do të pasojnë gjoba, të cilat sipas Ligjit të Tregtisë janë jashtëzakonisht të larta. Gjithashtu apelojmë që nëse qytetarët vërejnë ndonjë parregullsi në lidhje me çmimet e produkteve, të lajmërojnë menjëherë Inspektoratin Shtetëror të Tregut”, paralajmëron IDP.

Nga tregu shtojnë se inspektorati do të veprojë ekskluzivisht në drejtim të kontrollit të çmimeve të përcaktuara me Vendime, por që nuk ka kompetencë të veprojë, as të ndikojë në formimin e çmimeve në tregtinë me shumicë dhe pakicë.

Të fundit