22/04/2024
7.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Një gjysh nga Haraçina shet ujë në Gjermani, thotë se ndihmon me gurët në veshka!

Një shatërvan nga i cili buron uji i shëndetshëm gjendet 20 kilometra larg Shkupit, më saktësisht në fshatin Mojancë, afër komunës së e Haraçinës.

Një numër i madh i qytetarëve vijnë këtu për të mbushur ujin sepse është i njohur në mesin e fshatarëve si ujë shërues.

Dhe gjyshi që e gjetëm në rubinet thotë se duke pirë 10 shishe ujë gurët në veshka mund të zhduken. Ai vjen çdo javë për të mbushur ujë, të cilin më pas ia shet për 20 denarë shishe, shkruajnë mediat maqedonase.

80-vjeçari me emri Sali thotë se uji është i famshëm jo vetëm në Maqedoni, por edhe në të gjithë Evropën. Ai shton se nuk është thjesht një mit, por uji ndihmon vërtet në largimin e gurëve në veshka.

Ai thotë uji i tij shkon edhe Gjermani, Bullgari, e kudo nëpër Maqedoni.

“A e blejnë njerëzit ujin?” – Për të blerë në Gjermani, Bullgari kudo. Në Kosovë, Gostivar, Tetovë.

Një nga sëmundjet më të zakonshme është guri në veshka, i cili zakonisht shfaqet te njerëzit e moshës 20 deri në 55 vjeç. Sipas urologëve, një nga faktorët më të zakonshëm për shfaqjen e gurëve në veshka është uji. (INA)

Të fundit