18/05/2024
17 C
Tetovo

Të tjera lajme

NPRRSH ka sjell vendim për punësime në njësinë projektuese me “Behtel dhe Enka” për Korridoret 8 dhe 10d

Ndërmarrja Publike për Rrugë Shtetërore (NPRRSH) ka marrë vendime për punësimin e punëtorëve në njësinë projektuese për realizimin dhe ndërtimin e projektit infrastrukturor të Korridorit 8 dhe Korridorit 10d, konform me njoftimin 1/2023 të publikuar më 13 prill i cili kërkonte angazhimin e punëtorëve në më shumë pozita në ndërtimtari, punonjës administrativ dhe shoferë.

Kështu, është marrë vendim për zgjedhjen e Semial Hasani Ziberi në pozitën e ndihmëses së koordinatorit kryesor dhe përgjegjës të projektit, për të cilën është paraparë pagë prej 70.052 denarë.

Për vendin e koordinatorit të njësisë për performancë teknike të projektit, për të cilin është paraparë pagë prej 65.029 denarë, do të angazhohet Rami Jusufi.

Janë të punësuar dy nga katër specialistë të planifikuar për shpronësimin e pronave të paraparë me konkursin. Është angazhuar edhe një përkthyes dhe në vend të dyve është bërë përzgjedhje e një specialisti për ndjekjen dhe përgatitjen e dokumentacionit të projektit, një punonjës administrativ dhe një shofer. Nuk është bërë përzgjedhje për pozitën e raportuesit të projektit, specialistit për investime dhe ndërtimit të rrugëve dhe specialistit për dokumentacionin urbanistik.

Shpallja ka zgjatur deri më 25 prill, ndërsa kontrata është deri më 22 janar 2028, pra deri në përfundimin e projektit. Vendimet e NPRRSH janë të kapshëm në linkun.

Për zbatimin e Marrëveshjes me konsorciumin amerikano-turk “Behtel dhe Enka” me të cilin parashikohet ndërtimin i katër pjesëve të autostradës me gjatësi mbi 120 kilometra në Korridoret 8 dhe 10d, së fundmi në Kuvend u votuan ndryshimet e gjashtë ligjeve.

Është planifikuar ndërtimi i pjesëve të autostradave të Korridorit 8: Trebenishtë – Strugë – Qafë Thanë (22.5 kilometra), Gostivar – Bukojçan (30.1 kilometra), Tetovë – Gostivar (27 kilometra) dhe Prilep – Manastir (43.4 kilometra) nga Korridori 10- d.

Të fundit