25/06/2024
17.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

OBSH: Gratë e moshës midis 18 dhe 50 vjeç nuk duhet të pijnë alk ool

Krerët e Organizatës Botërore të Shëndetësisë duan të ndalojnë gjysmën e grave të botës të pijnë alk ool.

Ata sugjerojnë asnjë pije alk oolike për ata që janë në “moshën e lindjes së fëmijëve”.
“Diktat i butë”, që do të thotë që çdo grua e moshës midis 18 dhe 50 vjeç, duhet të heqë dorë nga pija, për të mbrojtur shtatzanitë.

Propozimi është pjesë e projekt planit global të veprimit të alk oolit të OBSH-së 2022-2030.

Ekspertët thonë se “vëmendja e duhur duhet t’i kushtohet parandalimit të fillimit të pirjes së alk oolit nga fëmijët dhe adoleshentët, parandalimit të pirjes nga gratë shtatzëna dhe gratë në moshë riprodhuese”.

Christopher Snowdon, i quajti këshillat “joshkencore, patronizuese dhe absurde”.

Dhe Matt Lambert, nga Portman Group, i cili përfaqëson prodhuesit e birrës dhe distiluesit, tha se diktati ishte “se ksist”./The Sun – Gazeta SHQIP

Të fundit