23/04/2024
7.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Oda e Avokatëve organizon nesër ditë të hapur për qytetarët

Me rastin e shënimit të Ditës Evropiane të Drejtësisë, Oda e Avokatëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut nesër në Gjykatën e Apelit Shkup nga ora 10.000 e deri në 14.00, organizon ditë të hapur, me ç’rast qytetarët në takimet me avokatët do të mund të informohen për të drejtat e tyre themelore në më shumë fusha.

“Dita Evropiane e Drejtësisë – 25 Tetori, çdo vit shënohet në të gjitha shtetet në Evropë. Qëllimi i shënimit të saj është që drejtësia të afrohet te qytetarët dhe ata të njihen me zbatimin e saj. Synimi për shënimin e Ditës Evropiane të Drejtësisë është që qytetarëve të Evropës t’u mundësohet nga afër të njihen me të drejtat e tyre themelore në më shumë fusha si e drejtë familjare, të drejtës së pronësisë, trashëgimisë, të drejtës së dakorduar, të drejtës autoriale dhe të ngjashme”, theksohet në kumtesën e Odës së Avokatëve.

Nisma për shënimin e kësaj dite vjen nga Komisioni Evropian dhe nga Këshilli i Evropës të cilat e mbështesin organizimin e aktiviteteve në të gjitha shtetet evropiane. Kjo ditë veçanërisht shënohet me organizimin e ditëve të hapura në gjykata, takime me avokatë, dhënien e informatave dhe këshillave qytetarëve, simulime të gjykimit, organizim të konferencave lokale dhe të ngjashme.

Të fundit