18/05/2024
17 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pas 22 ditësh është gjetur zgjidhja që Memet Kamberi të varroset siç duhet në varrezat e Butelit

Pas plot 22 ditësh është gjetur zgjidhja për rastin e Memet Kamberit, i cili vdiq më 24 maj në spital dhe trupi i tij i pajetë qëndronte në kapelën e varrezave të Butelit në Shkup. Sot në orën 14:00 në varrezat në Butel Memeti do të varroset denjësisht nga familjarët e tij.

Në lidhje me këtë rast, shërbimet administrative po punonin për një problem administrativ që duhej të vërtetonte prindërit realë, biologjikë të Memetit, në mënyrë që sipas ligjit dhe dëshmive të ADN-së, të regjistroheshin (regjistroheshin) prindërit e vërtetë. në regjistrin e të lindurve.

Çështja u ndërlikua pasi u mësua se nëna biologjike e Memetit e ka regjistruar në spital si foshnjë të porsalindur me kartën e shëndetit të marrë hua, pra nga një i afërm i ngushtë (Zolva). Nëna e Memetit nuk e mendoi procedurën dhe pasojat e hapit pasi ishte e mitur dhe vetëm 14 vjeç.

Në ndihmë ju dolën deputetja Latifa Shikovska, sekretari shtetëror në Ministrinë e Drejtësisë, z. Muhamed Toci, dhe si person juridik (pa pagesë)  avokati M.Sc. Shenaj Osmanov.

Për varrimin e sotëm shpenzimet prej 30.000 denarë do t’i mbulojë Komuna e Shuto Orizarit./a1on/transmeton /TV KOHA/

Të fundit