28/05/2024
11.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pelivanov e tërhoqi akuzën për “Transporter 2” ku akuzoi Vladimir Taleski për dëmtim të buxhetit prej 70 mijë euro.

Prokurori Trajçe Pelivanov e tërhoqi akuzën për “Transporter 2” ndaj ish-kryetarit të Manastirit Vladimir Taleski, ish-sekretarit të komunës Sllobodan Bonçanovski, tre ish-drejtorë të shkollave dhe pesë persona të tjerë. Jozyrtarisht, arsyeja e tërheqjes së akuzës është se bëhet fjalë për një çështje të vendosur.

Sipas informacioneve të “A1on”, aktakuza për “Transportin 2” është ngritur në kohën kur për “Transportin” ka pasur aktgjykim të shkallës së parë, por nuk është vërtetuar. Një apel në fund të dhjetorit la në fuqi vendimin. Në seancën e parë pasuese, Pelivanov e tërhoqi akuzën.

Aktakuza për “Transportuesin 2” i referohej keqpërdorimeve të bëra gjatë përzgjedhjes së transportuesit më të favorshëm për nxënësit, gjegjësisht procedurës së tenderit. Aktakuza është ngritur kundër 10 personave, si dhe ndaj ish-kryetarit Talevski. Tema u hap në SJO në vitin 2017, si vazhdim i “Transporter”. Mes të pandehurve ishin drejtorët e shkollave fillore.

Me paraqitjen e aktakuzës, prokurori Pelivanov pretendoi se të pandehurit me veprimet e ndërmarra i kanë shkaktuar komunës së Manastirit dëm material në shumë prej 4.321.388 denarë.

Të fundit