22/04/2024
12.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pendarovski për ndryshimet kushtetuese: Optimizmi i Qeverisë ka qenë jo real

Presidenti Stevo Pendarovski në raport me ndryshimet kushtetuese vlerëson se joreal ka qenë optimizmi i Qeverisë se ato janë të mundshme, pavarësisht nga qëndrimi i vendosur i opozitës OBRM-PDUKM se nuk do të votonte për to. Kjo çështje, siç shprehet ai në intervistë për “Slloboden peçat”, do të mbetet pas zgjedhjeve në agjendën e Qeverisë së ardhshme dhe Parlamentit i ardhshëm.

“Sa i përket ndryshimeve kushtetuese, mendoj se në vitin e kaluar nuk është përdorur optimizmi i disa ministrave, duhet t’i kishim qëndruar më shumë realizmit. Që nga miratimi i propozimit francez, nuk ka pasur asnjë deklaratë dhe asnjë njoftim nga ndonjë deputet i opozitës se ata do të votonin për të arritur ato dy të tretat. Unë e kuptoj mbajtjen e optimizmit gjatë gjithë kohës dhe duke folur për të njëjtën çështje, por nëse ka ndonjë hap real pozitiv. Por, unë pohoj se nuk kishte, meqë OBRM-PDUKM i përmbahej me vendosmëri asaj disipline partiake. Është e qartë se kjo çështje do të mbetet në rendin e ditës pas zgjedhjeve dhe se qeveria e ardhshme dhe parlamenti i ardhshëm do të duhet të merren me të. Por në një situatë kur spekulojmë se opozita aktuale do të ishte në pushtet pas 8 majit, nuk e di se si do ta bëjnë këtë sepse të gjitha deklaratat që ata bënë janë tepër radikale – se nuk do të votonin për këtë propozim, kështu që do të përpiqen të negociojnë dhe ngjashme. Mund ta mashtroj shtetasin maqedonas që ka shqetësime të tjera, por nuk mund t’i mashtrosh përfaqësuesit e huaj të cilët kanë thënë me saktësi. Të thuash “ne kemi plan që do t’jua tregojmë pas zgjedhjeve” është joserioze”, shprehet Pendarovski.

Të fundit