29/02/2024
10.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Prezantimi i Deklaratës për të rinjtë, arsimin dhe të ardhmen

Në parkun e gazetarëve para Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, sot do të nënshkruhet “Marrëveshje e re për arsim dhe rini” – Deklaratë për të rinjtë, arsimin dhe të ardhmen mes Parlamenteve studentore universitare të universiteteve “Shën Cirili e Metodi”, “Nëna Terezë”, “Klimenti i Ohrit”, Goce Dellçev” dhe përfaqësuesit e partive politike.

“Nevoja për një dokument të tillë, në të cilin janë përmbajtur politika dhe masa në lidhje me arsimin dhe studentët, paraqitet për tre arsye: gjendja e sistemit të arsimit të lartë në Maqedoninë e Veriut, lidhja e subjekteve politike ndaj sistemit arsimor në tërësi dhe ndaj rinisë dhe vendosja e sistemit funksional të organizimit studentor”, thonë nga KSU – USHCM. sa/

Të fundit