18/05/2024
17 C
Tetovo

Të tjera lajme

Qeveria e RMV-së: Është ulur çmimi i energjisë elektrike në bursë, tani kushton nën 200 euro

Qeveria e Maqedonisë së Veriut po bën përpjekje për të gjetur zgjidhje të mira për blerjen e burimeve më të lira të energjisë, duke informuar se çmimi i energjisë elektrike në bursë është ulur nën 200 euro.

“Një megavat orë energji elektrike me dorëzim për sot në bursën IBEX në Sofje kushton 186 euro, që është 46 për qind më e lirë në krahasim me një javë më parë. Një megavat orë energji elektrike e dorëzuar sot në tregtimin e djeshëm në bursën HUPEX në Hungari kushton 189 euro dhe kjo është 109 euro më lirë se çmimi që u arrit në atë bursë një javë më parë.

Edhe gjatë kësaj jave do të flasim për të gjetur një zgjidhje të mirë, sidomos për industrinë që furnizon banorët me produkte ushqimore bazë”, thonë Qeveria.

Gjithsej 611 mijë amvisëri janë pajisur me energji elektrike nga prodhimi vendor i EMV-së, si dhe me energji termike 60 mijë konsumatorë në Shkup./Telegrafi/

Të fundit