17/06/2024
20.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Rreth 1 orë pritje në “Tabanoc” dhe “Bogorodicë”

Komunikacioni në rrugët shtetërore zhvillohet pandërprerë, nëpër disa rrugë të lagështa.

Intensiteti i komunikacionit në akset rrugore jashtë mjediseve urbane është mesatar. Në pikën kufitare “Bogorodicë” dhe në pikën kufitare “Tabanoc” për shkak të frekuencës së rritur të veturave koha e pritjes për dalje nga shteti është rreth një orë.

Në vendkalimet e tjera kufitare nga ana e Maqedonisë së Veriut, nuk ka pritje më të gjata për hyrje dhe dalje nga shteti.

LAMM rekomandon shpejtësi të adaptuar të lëvizjes, respektimin e sinjaleve të vendosura të komunikacionit e veçanërisht drejtim të kujdesshëm të automjetit, posaçërisht në rrugët nëpër gryka malore, ku ekziston mundësia e rrëshqitjes së dheut. Kjo vlen veçanërisht për akset rrugore Katllanovë – Veles, Mavrovë – Dibër – Strugë, Vinicë – Berovë dhe Koçan – Dellçevë.

Të fundit