25/07/2024
15.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

SASHK dhe MASH në takim të ri, pritet harmonizimi përfundimtar i qëndrimeve

Sindikata e Pavarur për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (SASHK) dhe Ministria e Arsimit dhe Shkencës sot pasdite është planifikuar të kenë një takim të ri për të diskutuar për rritjen e pagave në përqindje.

Dje nga Sindikata thanë se në takimin e paraparë për sot pritet të arrihet një harmonizim përfundimtar i qëndrimeve për këtë çështje, si dhe marrëveshje kolektive për arsimin fillor dhe të mesëm dhe afat kohor për zhvillimin, nënshkrimin dhe zbatimin e tyre.

Takimi i ri negociuese i SASHK-ut me Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale për çështjet e hapura në fushën e mbrojtjes së fëmijëve, është dakorduar për 17 maj.

Pas takimit të djeshëm të dy palët diskutuan për formimin e grupit punues për marrëveshjen e re kolektive për parashkollorët.

Të fundit