05/03/2024
12.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Sektori i Punëve të Brendshme Tetovë 32 kundërvajtje për parakalim të parregullt

 • Punonjësit policorë të SPB Tetovë, dje nga ora 14:00 deri në ora 19:00
  në zonën e gjerë të Pollogut kanë kryer aksion kontrollues për parakalim
  në të cilin janë zbuluar gjithsej 32 kundërvajtje dhe ligjërisht janw
  sanksionuar. Numri më i madh i shkeljeve të konstatuara ka të bëjë me
  parakalimet në vende të ndaluara, 4 në kolonë dhe 1 në vende të
  pavëzhgueshme. Për të gjithë shoferët kundërvajtës janë përgatitur
  parashtresa përkatëse dhe do të përballen me gjobat e parapara, e disa
  prej tyre do të përballen me heqje të përkohshme të patentë shoferit nga
  tre muaj deri në një vit. Gjatë kontrollit janë sanksionuar edhe 10 lloje të
  tjera të kundërvajtjeve në komunikacion. Sektori i Punëve të Brendshme
  Tetovë këshillon dhe udhëzon drejtuesit e mjeteve që të mos bëjnë
  parakalime në zonat e ndaluara dhe veçanërisht në të ashtuquajturën
  “vijë e plotë”, sepse në këtë mënyrë menjëherë rrezikojnë sigurinë e tyre
  dhe të përdoruesve të tjerë të rrugës. Gjithashtu, apelohet që shpejtësia të
  rregullohet sipas kushteve të rrugës, veçanërisht në orët e hershme të
  mëngjesit dhe të vona të mbrëmjes, sepse kushtet e vjeshtës në rrugë
  janë përpara dhe për këtë arsye do të jetë e nevojshme vigjilenca dhe
  përqendrimi maksimal i drejtuesve të mjeteve./Tv Koha/

Të fundit