25/07/2024
15.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Selmani: Nuk është problem hapja e Kushtetutës, kam frikë se nuk është e vetmja kërkesë e Bullgarisë

Analisti Imer Selmani në “Click Plus” ka komentuar kërkesat e Bullgarisë ndaj Maqedonisë. Ai fillimisht tha se askush nuk e di se çfarë kërkojnë bullgarët për të hequr veton ndaj Maqedonisë.

Selmani e komentoi hapjen e Kushtetutës dhe përfshirjen e bullgarëve në të, se nuk është problem, por i frikësohet ndonjë kërkese tjetër.

“Kushtetuta jonë është e hapur, ne jemi një shtet multietnik dhe mendoj se nuk do të ishte problem për të përmbushur këtë kërkesë të Bullgarisë. Por kam frikë se kjo nuk është kërkesa e vetme e Bullgarisë për heqjen e vetos”, ka komentuar Selmani.

Selmani tha se sjellja e papërgjegjshme e Bullgarisë prek edhe Shqipërinë, qytetarët e së cilës po vuajnë dhe vendi nuk mund të fillojë negociatat për shkak të vetos për Maqedoninë.

“Nuk e di nëse Bullgaria ka para, ndoshta nuk ka para pasi shumë vende janë prekur nga kriza për shkak të çmimit të lartë të energjisë. Ata kanë më pak të ardhura se buxheti, ndoshta nuk kanë para. Le të punojmë për veten tonë, të funksionojmë si shoqëri, të vazhdojmë të bëjmë reforma. Sjellja e Bullgarisë nuk prek vetëm vendin tonë, por edhe Shqipërinë. Sjellja e tyre e papërgjegjshme, e kam fjalën për politikanët, thjesht lë pasoja të qëndrueshme në popullin bullgar, në popullin maqedonas dhe në popullin shqiptar”, tha Selmani.

Të fundit