15/06/2024
17.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shaqiri premtoi se do të sigurojë harta, globe, busull dhe atlase për të gjitha shkollat ​​në vend

Nga shtatori në të gjitha shkollat ​​fillore në vend do të vihen në dispozicion mjetet e reja mësimore dhe pamore për histori, gjeografi dhe lëndë të tjera, të cilat do t’i bëjnë mësimet dukshëm më interesante për nxënësit dhe lëndën mësimore do ta përvetësojnë më lehtë, njoftoi Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH).

Nga aty bëjnë me dije se zyrat për këto lëndë aktualisht janë duke u pajisur me lloje të ndryshme hartash gjeografike dhe historike, globe, modele të sistemit diellor, busulla dhe të gjitha pajisjet që janë të nevojshme për mësimdhënie në përputhje me Konceptin e ri për Arsimin Fillor.

“Ky aktivitet realizohet përmes projektit për modernizimin e arsimit fillor dhe për këtë arsye shpreh mirënjohje të madhe për Bankën Botërore e cila financon zbatimin e tij”, tha Shaqiri, duke theksuar se procesi i avancimit dhe modernizimit të arsimit fillor po zhvillohet intensivisht dhe në përputhje me planin që është miratuar dy vite më parë përmes një procesi të gjerë diskutimi publik.

Ministria e Arsimit dhe Kulturës njofton se janë duke u intensifikuar aktivitetet për renovimin dhe rikonstruksionin e shkollave fillore dhe të mesme. Për këtë janë paraparë 4.5 milionë euro dhe do të rinovohen 50 objekte shkollore në disa komuna të vendit.

Paratë janë parashikuar në buxhetin e Ministrisë së Arsimit, njësisë së projektit për ndërtimin e 145 sallave sportive dhe rehabilitimin e objekteve shkollore dhe shumica e shkollave, pra 40 objekte, do të mbulohen sërish nga aktivitetet rindërtuese me mbështetjen e Bankës Botërore.

Të fundit