15/06/2024
13.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shënohet patronati I kazermës së Tetovës

Sot është  shënuar patronati I kazermës ‘’Kuzman Josifovski Pitu’’ – në Tetovë.Me një ceremoni ushtarake ishin të pranishëm udhëheqës të kazermës, përfaqësues të institucioneve shtetërore, vetëqeverisjes lokale , shoqata, organizata jo qeveritare, shoqata fetare, parti politike dhe nxënës të shkollave fillore.Fjalim para të pranishmëve mbajti  I komandantit Izeir  Ejupi,. Ai tha se sot mbushen 76 vjet nga vdekja e Kuzman Josifovski – Pitu,.Ai dha jetën për popullin maqedonas,kurse  me vdekjen e tij revolucioni maqedonas humbi një organizatorë dhe udheheqës ndër më të vlefshmit, kurse qytetarët e Tetovës dhe rrethinës luftarin dhe njeriun I cili mund t’I kuptonte  gjitha rretanat e vendlindjes së tij.Prandaj edhe njerezit e Tetovës dhe rrethinës së Tetovës së Maqedonisë perendimore I kanë shumë borxh”, tha Ejupi.Paraprakisht, në kazermën e ‘’Kuzman Josifovski – pitu’’ –është  realizuar aksion për dhurim gjaku.Shumë shoqata dhe parti politike kanë vendosur kurora me lule pranë bustit të ’Kuzman Josifovski Pitu’’, ndërsa janë ndarë edhe mirënjohje./TV KOHA/

 

Të fundit