14/06/2024
15.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shoqatat bjeshkatare kërkojnë heqjen e ndalesës për lëvizje në pyjet e Maqedonisë

“Kërkojmë nga Qeveria që ta shfuqizojë vendimin e sjellë më 16 prill për ndalesë për lëvizje në pyje dhe tokë pyjore prej orës 06 deri 20. Me këtë vendim shkelen dispozitat e të drejtës vendore dhe ndërkombëtare”.

Kështu thonë nga Lëvizja “Pyjet”, në të cilën janë të anëtarësuara disa shoqata alpiniste nga vendi, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Shoqatat thonë se çdo qytetarë me Kushtetutë e ka të garantuar të drejtën e lëvizjes në territorin e shtetit dhe ta zgjedhë vendin ku do të jetojë.

“Kërkojmë përgjegjshmëri mbi baza të së cilave analiza, treguesve dhe argumenteve u mor masa, pa proces konsultimi me palët e interesuara – qytetarët, në një mënyrë krejtësisht jodemokratike dhe autoritare”, thonë shoqatat.

Ata shtojnë se bjeshkatarët dhe alpinistët nuk janë kërcënim për përhapjen e zjarreve dhe bëjnë thirrje që autoritetet të marrin masa tjera për parandalimin e zjarreve./Telegrafi/

Të fundit