18/05/2024
17 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shqiptarja nga Maqedonia zgjidhet studentja më mirë në universitetin amerikan në Austri

Fatlinda Demiri Idrizi, një studente e shkëlqyer dhe e arrirë nga Koroshishti i Strugës, jo vetëm që ka bërë bujë si valediktore e brezit të saj në Universitetin Webster në Vjenë, por ka fituar edhe çmime të shumta prestigjioze për arritjet e saj të jashtëzakonshme transmeton strugalajm.

Mes 480 studentëve në grupin e saj, performanca e jashtëzakonshme akademike dhe përkushtimi i palëkundur i Fatlindës e kanë veçuar atë si një fuqi të vërtetë akademike. Krahas njohjes si studentja më e mirë e Departamentit të Psikologjisë dhe marrjes së çmimit Summa Cum Laude, ajo u nderua edhe me çmimet shumë të vlerësuara WVPU Schön Nobel për Përsosmëri Akademike, duke forcuar më tej statusin e saj si një studiuese e jashtëzakonshme në fushat e Psikologjisë dhe Neuroshkencës.

Duke qëndruar mes madhështisë së Hofburgut ikonik të Vjenës, Fatlinda mbajti fjalimin e saj prekës dhe frymëzues Valedictorian, duke shprehur mirënjohjen e saj të thellë për individët e panumërt që kanë luajtur një rol të rëndësishëm në udhëtimin e saj të jashtëzakonshëm. Ndër ata që meritojnë vlerësimin e saj të përzemërt, ajo pranoi mbështetjen e palëkundur të familjes së saj të dashur, duke përfshirë prindërit dhe vjehërrit e saj të dashur, të cilët kanë qenë shtyllat e saj të vazhdueshme të forcës dhe inkurajimit.

“Prindërve të mi të jashtëzakonshëm dhe vjehrërve të mi mbështetës, nuk ka fjalë për të shprehur sa thellësisht mirënjohëse jam për të gjithë ju”, deklaroi Fatlinda me zërin e saj të mbushur me emocion. “Më keni treguar kuptimin e vërtetë të dashurisë dhe mbështetjes së palëkundur dhe jam vërtet e bekuar që kam secilin prej jush pranë meje.”

Veçanërisht, Fatlinda rezervoi një përmendje të veçantë për bashkëshortin e saj të përkushtuar, Gojart, prania e palëkundur dhe mbështetja e pakushtëzuar e të cilit kanë qenë të rëndësishme në suksesin e saj. Me lotë mirënjohjeje që shkëlqenin në sytë e saj, ajo deklaroi: “Për burrin tim të dashur, kudo që je i ulur në këtë moment,ti ke qenë shkëmbi im në çdo sfidë dhe triumf. Unë e konsideroj veten jashtëzakonisht me fat që të kam ty në jetën time. “

Kur u pyet në lidhje me hapat e saj të ardhshëm, Fatlinda buzëqeshi dhe tha: “Për momentin, preferoj t’i mbaj për vete planet e mia të së ardhmes. Të jeni të sigurt, pasioni im për njohuritë dhe përkushtimi im për të pasur një ndikim pozitiv në fushën e Psikologjisë dhe Neuroshkencës do të vazhdojë të më shtyjë përpara.”

Arritjet e jashtëzakonshme dhe mirënjohja e thellë e Fatlinda Demiri Idrizit shërbejnë si një fener frymëzimi për studiuesit aspirantë, duke theksuar fuqinë transformuese të vendosmërisë së pamëshirshme dhe mbështetjes së palëkundur. Ndërsa ajo vazhdon të bëjë hapa në rrugëtimin e saj akademik, mundësitë që i pret Fatlinda janë të mëdha dhe premtuese. Me intelektin e saj të jashtëzakonshëm dhe përkushtimin e palëkundur, ajo është e gatshme të lërë një gjurmë të pashlyeshme në fushat e Psikologjisë dhe Neuroshkencës duke vazhduar të frymëzojë brezat e ardhshëm me kërkimin e saj të palëkundur të përsosmërisë./Strugalajm

Të fundit