20/07/2024
21.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shtetasit bullgar do të votojnë në Tetovë

Kryetari i Komunës së Tetovës, Bilall Kasami, ka realizuar një takim me Ambasadorin e Bullgarisë në Shkup, Angel Dimitrov.Pas përfundimit të takimit, në pro”lin zyrtar në Facebook të Komunës së Tetovës, është njo%uar se një nga temat e takimit ka qenë edhe organizimi i një vendvo’mi në Tetovë për shtetasit bullgar që do të donin të votonin në zgjedhjet parlamentare që më 2 Prill mbahen në Bullgari.“Kryetari Kasami dhe ambasadori Angelov u zotuan që të sigurojnë një zyrë për vendvo’m, në mënyrë që qytetarët e komunës së Tetovës që kanë shtetësi bullgare të kenë të drejtën e tyre për të votuar” – thuhet në njo%imin e Komunës së Tetovës.Në Bullgari, , zgjedhjet e përgjithshme të parakohshme do të mbahen më 2 prill. Do të jenë këto zgjedhje të parakohshme për të pestën herë në dy vitet e fundit.Ndryshe, sipas Regjistrimit të vi’t 2021, në Maqedoninë e Veriut jetojnë 3.504 persona që janë deklaruar si Bullgarë.Ndërkaq, sipas mediavebullgare, në 15 vitet e fundit 86.566 shtetas të Maqedonisë kanë marrë pasaportadhe janë bërë shtetas të Bullgarisë. TV KOHA

Të fundit