01/10/2023
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Simovski: Nga vendi po ikin njerëzit me arsim të lartë

Studentët e diplomuar, në të cilët investon shteti, po ikin jashtë vendit, paralajmëron drejtori i Entit për Statistikë, Apostol Simovski, në emisionin “200” në Alsat.

Siç shton ai, dikush duhet të brengoset dhe të pyesë veten se çfarë po ndodh me kuadrot me arsim të lartë.

“Vetëm 17% të keni në shtet me arsim të lartë, ndërsa thuajse të gjithë shkojnë në fakultet… dikush duhet të brengoset, të pyesë se ku na shkuan këta fëmijë. Ata që mbarojnë fakultet Ikin nga vendi. Nuk mund të jetë 40% me arsimin e mesëm dhe vetëm 17% me fakultetin kur 90% e të rinjve që shkojnë në shkollë të mesme shkojnë në fakultet. Kjo do të thotë se diku i humbim, diku na ikin”, thotë Simovski.

Të fundit