23/05/2024
11.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Sot në kabinetin e Pendarovskit do të ndahen çmimet për pjesmarrje të të rinjve

Presidenti Stevo Pendarovski, sot – 12 gusht 2022, e premte, do të mbajë fjalim në ceremoninë solemne të ndarjes së çmimit për pjesëmarrje të të rinjve, e cila do të mbahet me rastin e Ditës ndërkombëtare të të rinjëve në Kabinetin e Presidentit, me fillim nga ora 19:00, transmeton Portalb.mk.

Çmimi për pjesëmarrje të të rinjve ndahet nga Agjencia për rini dhe sport në bashkëpunim me Këshillin kombëtar rinor të Maqedonisë, në tri kategori: kategorinë individuale (të rinjtë e moshës 15-29 vjeç), kategorinë për grupe joformale të të rinjve (prej të paktën 3 anëtarëve) dhe kategorinë për organizata rinore. Çmimi ka për qëllim të njohë dhe të vlerësojë punën e të rinjve në adresimin e çështjeve të ndryshme sociale.

Fituesit vjetorë të çmimit janë:

aktorja Izabela Jakimova, në kategorinë individuale,
grupi joformal i të rinjve Të rinjtë së bashku munden(One Can Youth), dhe
shoqata Go Green (Go Green), në kategorinë e organizatave rinore, organizatave për të rinj
Çmimet në të tri kategoritë do t’i dorëzojnë Naumçe Mojsovski, drejtor i Agjencisë për rini dhe sport dhe Marija Kërstevska, kryetare e Këshillit rinor kombëtar të Maqedonisë.

Të fundit