25/07/2024
18.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Tani mjekësinë mund ta kryeni edhe në universitetin privat të Merkos në Strugë,i cili fitoi lejen nga ministri Shaqiri

Universiteti Ndërkombëtar i Strugës pas të cilit qëndron kryetari i komunës së Strugës tani do të ketë edhe fakultetin e shkencave mjekësore.

Vendimin e tillë e ka miratuar ministri i Arsimit dhe Shkencës në largim, Jeton Shaqiri, i cili është nga Struga dhe bashkëpartiak i Merkos në BDI.

Studentët e ardhshëm do të mund të studiojnë shkencat mjekësore në këtë institucion privat të arsimit të lartë, i cili po ashtu ka disa degë të tjerë siç janë, fakulteti për shkencat ekonomike, fakultetin e juridikut, informatikës dhe shkencave politike.

Ministria e arsimit dhe shkencës ka konfirmuar se janë plotësuar kushtet të fillimin e studimeve të mjekësisë në UNS. Mendim pozitiv kanë dhënë edhe Agjencia për kualitet të arsimit të lartë dhe Bordi i akreditimit.

Në Maqedoni ekzistojnë disa fakultete të mjekësisë, duke përfshirë Fakultetin e Mjekësisë në Shkup, Shtip dhe Tetovë. Këto fakultete ofrojnë arsim në fusha të tilla si mjekësia e përgjithshme, infermierët/teknikët profesionistë, teknologët radiologjikë, terapia e të folurit dhe gjuhës dhe terapistë fizike. Vitin e kaluar, institucioni privat i arsimit të lartë International University “Vision” në Gostivar mori leje për themelimin e Fakultetit të Shkencave Shëndetësore.

Vitin e kaluar më 20 qershor, Departamenti i Shtetit e caktoi kryetarin e Strugës Ramiz Merko si të papranueshëm për hyrje në Shtetet e Bashkuara për shkak të përfshirjes në korrupsion të madh. Departamenti i Shtetit tha më pas se si kryetar i komunës së Strugës, ai ka keqpërdorur fondet komunale dhe ka ndërhyrë në proceset gjyqësore dhe të tjera publike, duke dëmtuar besimin e publikut maqedonas në institucionet dhe zyrtarët demokratikë. Në të njëjtën kohë, bashkëshortja e tij  dhe tre fëmijët e rritur, u futën në listën e zezë të SHBA-ve./sdk.mk/

Të fundit