21/07/2024
22.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Të rejat e fundit mbi Ligjin për Lojërat e Fatit flet Jushi Emurllai sekretarë i Levizjes Antibixhoz

Të rejat e fundit mbi Ligjin për Lojërat e Fatit, në studio flet profesor Jushi Emurllai si sekretarë i Levizjes Antibixhoz. Ai mes tjerash thekson që kërkesa në fillim e Lëvizjes Antibixhoz ka qenë që objektet për Lojërat e Fatit të jenë 3 km larg nga objektet shkollore, mirëpo Ministria e Financave ka propozzuar 500 metër të jenë objektet larg objekteve shkollore, nuk është se Anti bixhozi është i kënaur me këtë kërkesë por duke marrë parasysh që deri më tani asnje milimetër nuk është larguar nga objektet shkollore, e pranojnë edhe këtë propozim si fillestarë, dhe keto objekte të lojërave të fatit duhet të largohen në afat për 1 vit. Në lidhje me këtë vendim kanë reaguar dhe ambasada e Gjermanisë dhe ajo e Austrisë sepse sipas tyre pengohen në investimet e huaja ka reaguar dhe asociacioni i Lojërave të fatit sepse sipas tyre do të ngelin shumë njerëz pa punë, që janë të punësuar nëpër kazion. Në lidhje me këtë vendim, Lëvizja Antibixhoz ka realizuar dhe një aksion gueril me vendosjen e disa shenjave sinjalizuese afër objekteve shkollore me qëllim vetëdijësimi.TV KOHA

Të fundit