09/12/2023
3.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Thimonier: Franca do ta ndihmoj Ballkanin Perëndimor që të arrihen standardet e BE-së

Ambasadori i Francës në Shkup, Christian Thimonier ka folur për rrugëtimin e vendit për në BE, duke i premtuar ndihmë nga Agjensioni francez për zhvillim dhe arritje.

“Nëpërmjet planit të ri për Ballkanin Perendimor që në qershor e publikoi presidenti Emmanuel Macron, do të konkretizohet angazhimi jonë që në mënyrë më të shpejtë dhe efikase për të arritur standardet evropiane për të cilat përgatiten vendet e këtij rajoni. Për këtë, marrëveshja e Prespës hapi rrugë dhe perspektiva të ndryshme” tha Thimonier në festën shtetërore të francës që u mbajt në muzeun e trashigimisë moderne.

Të fundit