20/06/2024
22.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Toma Fila për vrasësin e fëmijëve: Nuk do të dalë nga psikiatria nëse shpallet i çmendur, më mirë 20 vite burg se sa të shkosh atje

Më mirë të kalosh 20 vjet burg sesa të shkosh atje. Është më keq se burgu!, thotë avokati Toma Fila për qëndrimin e përhershëm në institucionet psikiatrike.

Nëse djali K.K., i cili bëri masakrën në shkollën “Vladislav Rybnikar”, shpallet i çmendur dhe i sëmurë mendor, ai vendim do të jetë i përhershëm dhe nuk do të mund të gjykohet më vonë, thotë Fila.

Dhe shton se mund të dalë nga burgu, por vështirë se do të dalë nga institucioni mendor.

– Aty po e trajtojnë, por nuk njoh njeri që ka dalë prej andej. Dhe të gjithë njerëzit që mendojnë se ia dolën sepse u shpallën të çmendur dhe do të shkojnë në shtëpi më pas e kanë gabim. Në fakt, më mirë të futesh në burg për 20 vjet sesa të shkosh atje. Është më keq se burgu! – thotë Fila.

Ai shton se arsye për këtë është ambienti, por edhe gjëra të tjera.

– Për të miturit duhet ta kalojnë gjithë atë fazë. Sepse nëse ka vrarë dikë, kjo tregon se ai nuk është normal. Këto nuk janë impulse normale për fëmijën. Kjo do të thotë se ai ndoshta nuk do të largohet kurrë nga një institucion psikiatrik – thotë Fila.

Avokati shtoi se K.K. ai nuk është penalisht përgjegjës dhe se nuk mund të gjykohet as në pak muaj kur të jetë 14 vjeç dhe të bëhet penalisht përgjegjës.

– Ai mund të shërohet vetëm, por vetëm nëse është i sëmurë. Për atë që ka bërë, ai mund të marrë një diagnozë, por asnjëherë nuk mund të mbajë përgjegjësi penale – shpjegoi ai.

Avokati i njohur thotë se prindërit e të miturës K.K. ata nuk mund të mbajnë përgjegjësi penale për veprën e tij dhe shprehën dyshimin se babai i fëmijës mund të akuzohet për rrezikim të sigurisë, për të cilën akuzohet.

Sa i përket U.B. i cili ka bërë masakrën në Mlladenovc, dhe i cili nuk është 21 vjeç dhe për këtë arsye nuk mund të dënohet përjetë, Fila thotë se nëse merr 20 vjet burg, nuk do të dalë i njëjti.

– Ai që duron 20 vjet burg, nuk është më normal, me të ka mbaruar… Të flasësh që nuk do të dalë kurrë, është herët. Por unë nuk mendoj se ai do të dalë ndonjëherë ashtu siç hyri. Do të jetë një guaskë njeriu – tha Fila.

Të fundit