26/05/2024
13.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

(VIDEO) As gjurmë as zë nga skuterët në MPJ: Osmani harroi agjendën e gjelbër të BDI-së

Pas një viti e gjysmë pasi Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani bleu skuterë me qëllim që punonjësit e MPJ-së të promovonin “Diplomacinë e Gjelbër” si pjesë e politikës së gjelbër të BDI-së, skuterët nuk janë as në ambientet e MPJ-së. parkuar jashtë para hyrjes së ministrisë.

Osmani bleu pesë skuter elektrike dhe gjashtë helmeta që ishin të destinuara për përdorim zyrtar të të gjithë punonjësve të MPJ-së, ministrisë dhe ministrit, duke u mburrur në rrjetet sociale se me këtë lëvizje dëshiron që punonjësit e MPJ-së të jenë shembull i përgjegjshëm. sjellja ndaj mjedisit dhe problemi i ndotjes së ajrit.

Blerja e skuterëve elektrikë, ministri Osmani e quajti gjest simbolik me të cilin nisin promovimin e projektit “Diplomacia e Gjelbër – normalja e re”, i cili do të zhvillohet në disa faza.
Por normalja e re në Ministrinë e Jashtme është se skuterat dhe biçikletat elektrike që ishin të destinuara për punonjësit kanë kohë që janë zhdukur nëpër korridore dhe as punonjësit nuk i ngasin nga institucioni në institucion.

– Punonjësit nuk i përdorin ato skuterat elektrike për të xhiruar nëpër institucione. Ministri erdhi një herë me një skuter dhe kaq. Ata nuk janë më në korridor. Tre skuterë elektrikë dhe tre biçikleta ishin aty për pak kohë, por ato janë zhdukur. Ishte një fushatë e mjerueshme e sajuar nga këshilltarët e tij të këqij, të cilët i thanë atij se do të shtynin një axhendë të gjelbër, ndërkohë që ministria po shkatërrohej nga brenda. Tualetet janë në gjendje të tmerrshme, dhe ndërtesa ka rrjedhje. Mirëpresim diplomatët me një kovë në mes të sallës ku japin deklarata për mediat – tha për A1on ambasadori Zoran Dabiq, ish-shefi i misionit të Republikës së Maqedonisë në OSBE dhe OKB në Vjenë dhe NATO në Bruksel. për bashkimin “A1on”.

Ministria përcaktoi se nëntëdhjetë për qind e institucioneve me të cilat bashkëpunojnë janë në një distancë prej një deri në dy kilometra, ndaj vendosën të blejnë skuter për këto rrugë, edhe pse në ministritë dhe institucionet e tjera në vend kjo rrugë zakonisht bëhet në këmbë. .

“Praktikiteti i përdorimit të këtij lloji të mjeteve të transportit merret nga një pasqyrë e thjeshtë e vendndodhjeve të institucioneve shtetërore, ku vërehet menjëherë se 90% e tyre ndodhen në një diametër prej 1-2 kilometrash, të cilat dërgohen çdo ditë në. bashkëpunimin, takimet dhe koordinimet. Nisur nga këto fakte, për distanca të tilla të shkurtra të përditshme, duhet të përpiqemi, me aq sa mundemi dhe aq sa të lejojnë rrethanat, të përdorim një biçikletë, një skuter elektrik. Nëpërmjet shembujve të tillë ne ndihmojmë veten, do t’u çlirojmë hapësirë ​​të tjerëve, do të ndihmojmë mjedisin dhe natyrën, që të kemi një mjedis jetese më të pastër”, sqaroi Ministria.

Pesë skuterat elektrike dhe pesë helmetat kushtojnë 141.500 denarë pa TVSH dhe janë paguar me mjete nga buxheti i ministrisë. Njoftimit për prokurim publik i janë përgjigjur disa kompani, ndër të cilat Kompania Tregtare për Punësimin e Personave me Aftësi të Kufizuara-Shoqëria për Mbrojtjen e Prodhimit, Tregtisë dhe Shërbimeve Philadelphia DOOEL Koçani ka paraqitur ofertën më të ulët dhe ka fituar përzgjedhjen.

Të fundit