16/07/2024
25.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

VIDEO: Sekuestrohet drogë gjysmë milioni euro, zbulohet laboratori për prodhimin e amfetaminës në Shkup

Dje në Shkup nga Njësiti për trafikim të paligjshëm me drogë, Sektori për trafikim të paligjshëm me drogë, armë dhe substanca të rrezikshme në Departamentin e Policisë Kriminale, SVR Shkup – Njësiti për trafikim të paligjshëm me drogë dhe armë dhe me përkrahjen e Departamentit për frenim të krimit të organizuar dhe krimeve të rënda, janë privuar nga liria pesë persona, D.T.(25), E.M.(35), Zh.P (46), S.Ch.Z. (38), BF (44), të gjithë nga Shkupi. Janë kryer kontrolle në shtatë lokacione në Shkup dhe është zbuluar një laborator për prodhimin e amfetaminës, si dhe drogë me vlerë rreth gjysmë milioni euro, nëse shitej përmes tregtarëve ambulantë, tha zëdhënësi i MPB-së. , njoftoi Toni Angelovski.

Konkretisht, droga sintetike amfetaminë në sasinë rreth shtatë kilogramë, një kilogram kokainë, rreth 22 kilogramë marihuanë, rreth 3000 tableta ekstazi, një pushkë automatike “Kallashnikov”, 667 fishekë të kalibrit të ndryshëm, një kornizë për një pushkë automatike, dy. janë gjetur korniza për një pistoletë, të tjera, peshore dixhitale me mbetje amfetamine, pajisje për prodhimin e drogës sintetike amfetamine, kallëpe për amfetaminën, sasi e madhe lëngu për prodhimin e amfetaminës sintetike, fletore, fletore dhe fletë me shënime për debitorët. , gjegjësisht persona që kanë blerë drogë, para për të cilat dyshohet se janë me origjinë nga shitja e drogës dhe katër automjete pasagjerësh, sipas MPB-së.

Paraprakisht, gjatë muajve janar, shkurt dhe mars 2023, me urdhër të prokurorit publik nga Prokuroria Publike Shkup, është zhvilluar një hetim penal ndaj tregtarëve ambulantë të cilët e shesin drogën sintetike amfetaminë dhe marihuanë nga Shkupi, ndërsa tashmë ishin të privuar. nga liria tre personat D.T (33), D.M (37) dhe J. S (41) të gjithë nga Shkupi të cilët kanë blerë drogë sintetike dhe të cilët tashmë janë ndjekur penalisht.

Personat e ndaluar për një kohë të gjatë ishin të përfshirë në shitjen rrugore të drogës sintetike amfetamine në zonën e Shkupit, për të cilën kanë marrë me qira disa banesa në qendër të Shkupit, si dhe në lagjen Gjorçe Petrov. përdoreshin si depo për magazinimin, prodhimin dhe paketimin e drogave sintetike dhe në të morën masa mbrojtëse duke vendosur video survejim. Droga është shitur për 2000 denarë për gram amfetaminë, 3000 denarë gram kokainë, 600 denarë për tabletë ekstazi dhe 1000 denarë për një pako marihuanë.

SVR Shkup – Njësia për trafikim të paligjshëm me drogë dhe armë sot do të paraqesë kallëzim penal për vepër penale të kryer nga neni 215 të Kodit Penal në Prokurorinë Themelore Publike kompetente Shkup.

Aktivitete të tilla policia i kryen edhe në qytete të tjera të vendit. Nga fillimi i kësaj jave janë kryer 36 kontrolle, janë arrestuar 32 persona, si dhe janë sekuestruar amfetaminë, ekstazi, marihuanë dhe lloje të tjera droge, njoftoi MPB-ja dhe shtoi se në periudhën e ardhshme do të vazhdojnë të ndërmarrin masa dhe aktivitete të intensifikuara.në luftën kundër tregtisë së paligjshme të drogës dhe narkotikëve e sintetikëve me qëllim mbrojtjen e qytetarëve. Këto barna përbëjnë një rrezik të madh për shëndetin e njerëzve dhe frenimi i këtij fenomeni është një nga prioritetet e Ministrisë së Brendshme.

Të fundit