24/05/2024
11.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

(video) Kujdes nga mashtrimet në rrjetet sociale

Gjithnjë e më shumë përdorues të rrjeteve sociale ankohen se u keqpërdoren të
dhënat personale. Keqpërdoruesit gjithnjë ndryshojnë metodat për të arriturat tek të
dhënat bankare të përdoruesve të rrjeteve sociale që të arrijnë të përfitojnë shuma
të mëdha të parave. Ka të tillë që arrijnë të detektojnë në kohë se bëhet fjalë për
mashtrim, por ka prej tyre që bien pre e mashtruesve dhe më pas shantazhohen.
Këtyre mashtrimeve online, nuk kanë mundur t`u ikin as përdoruesit e rajonit të
Pollogut. Prandaj, policia njofton se kohëve të fundit një numër i madh i qytetarëve
kanë denoncuar në polici për keqpërdorim të të dhënave personale. Policia punon
në zbardhjen e rastit, ndërkohë që apelon deri tek qytetarët që të jenë më të
kujdesshëm.
Fatmir Rexhepi, zëdhënës i Sektorit për Punë të Brendshme në Tetovë apelon qytetarët që të mos iunënshtrohen gabimeve të tilla, pa u konfirmuar më parë personalisht se çfarë
kërkon miku prej tyre, në të kundërtën të raportojnë menjëherë profilet e tilla si
spam, për të shmangur dëme më të mëdha financiare, sepse në këtë mënyrë dëmi
bëhet si rrjet dhe nëpërmjet profilit tuaj mund të dëmtohen miqtë ose të familjarë
tuaj më të afërt”, thonë nga policia e Tetovës.TV KOHA

Të fundit